Kosár
0 Ft 0
S 14 X 24 X 05 RST FPM80
S 14 X 24 X 05 RST FPM80

S 14 X 24 X 05 RST FPM80

Kiskereskedelmi nettó ár:
1 157.72 Ft + ÁFA
Raktáron
Várható szállítás:
Személyesen: Azonnal átvehető, GLS-el: 1-2 nap
Készleten: 7 db

Leírás
Csoport: Tengelytömítés
Kialakítás: A = elasztomer külso palást
Kivitel: S = porvédo ajak
Tömítés anyaga: FKM 80
Szín: barna
Merevíto gyuru: ötvözetlen acél DIN EN 10139 szerint
Húzórugó: rozsdamentes és saválló acél 1.4301 (SAE 304) 

Alkalmazási terület
Forgó gépelemek pl. tengelyek, agyak tömítése.
 
Funkció
A WAS FKM egyszeres működésű radiális tengelytömítés forgó vagy lengő mozgású tengelyekhez, külső szennyeződés ellen porvédő ajakkal a közeggel ellentétes oldalon. Az elasztomer külső palást jó statikus tömítettséget, a hőtágulás jó kiegyenlítését pl. könnyűfém házaknál, nagyobb érdességnél jobb tömítettséget és osztott házak esetén biztos tömítést nyújt. Hígfolyós vagy gáznemű közegeknél jó tömítettséget biztosít. Az FKM anyag magas hőmérsékletű alkalmazásoknál, nagy kerületi sebességeknél, és agresszívabb közegeknél az NBR anyag előtt helyezkedik el. Az FKM anyag, az azzal standardként teljesen burkolt merevítő gyűrű és rozsdamentes rugó kombinációja agresszív közegek esetén is alkalmazhatóvá teszi. 
 
Közegek
Ásványolajok és zsírok, szintetikus olajok és zsírok, motor-, hajtómű- és ATF olajok, üzemanyagok, aromás és klórozott szénhidrogének, széles vegyi ellenállóság.
 
Üzemi határértékek
Nyomás (MPa/bar): ≤ 0,05/0,5
Hőmérséklet (°C): -30 … 200
Kerületi sebesség (m/s): ≤ 35
 
Szerelés
A szereléshez a megfelelő készüléket kell használni. Javasolt a beépítési tér olyan kialakítása, ahol a radiális tengelytömítés axiális irányban támasztva van.
 
Megjegyzés
Más kivitelek, mint pl. kettős porvédő ajak, drall (olajvisszavezető hornyok) a tömítőajakon, más minőségű rugóanyag vagy merevítő, a többi különleges kivitellel együtt gyártható. A standardon kívüli termékek csak bizonyos mennyiség felett igényelhetők.